Konstruktion & isolering

Hur byggs Thermoflexpoolen?

De mest utmärkande egenskaperna hos Thermoflexpoolen är dess modulära konstruktion och marknadsledande isolering. Till skillnad från glasfiberpooler eller plåtpooler levereras Thermoflexpoolen i sektioner som är vardera 0,5 m breda och 1,5 m höga. Väggmodulerna tillverkas i mycket bastant varmförzinkad plåt och är helt raka, så inget extra förstärkningsarbete runtom poolen behöver utföras.

Ett nästan färdigt poolbygge med helgaveltrappa och mönstrad liner.

Väggplåtarna är 1,5 mm tjocka och övriga profiler är 2 mm tjocka. Tack vare denna flexibla konstruktion kan Thermoflexpoolen skräddarsys både storleks- och formatmässigt efter dina önskemål. Flexibiliteten gör det även mycket lättare att sätta en trappa i en Thermoflexpool. Poolen byggs på en gjuten betongplatta vilket ger en stabil konstruktion. Väggarna kan byggas helt och hållet från insidan, vilket markant minskar behovet av grävning, återfyllnad och bortforsling av massor.

Något som skiljer Thermoflexpoolen från andra liknande pooler är att dess konstruktion kräver väldigt få skruvar. Istället hålls väggmodulerna främst ihop med ett unikt, patenterat haksystem. Eftersom så få skruvar används minimeras risken för galvaniska strömningar och den korrosion som sådana ger upphov till. Plåtarna är skurna med laser så att inga oförzinkade ytor förekommer. Hål för t ex bräddavlopp och inlopp har skurits i förväg, så inga modifieringar behöver göras. Thermoflexpoolen är med andra ord lika slitstark som den är stabil.

Marknadens bästa isolering

När sektionerna monterats sätts Thermoflexpoolens isolering, som är tillverkad av expanderad cellplast; 100 mm i väggarna. Även i en pool som saknar extern uppvärmning (t ex värmepump) höjer cellplasten badtemperaturen med hela 3-5°C, vilket förlänger badsäsongen avsevärt. Thermoflexpoolens isolering är unik, då den skapats specifikt för det hårda klimat vi har i Norden. Bättre isolering finns helt enkelt inte på den svenska marknaden.

konstruktion isolering
Här ser ni Thermoflexpoolens rejäla isoleringsskivor och montering.

När poolväggar och isolering står klara bekläds poolens väggar med en 5 mm tjock PE-foam för att göra poolmiljön skonsam både för linern (poolduken) och de som använder poolen. Botten täcks med en tjock nålfiltsmatta som även den ger mjukt underlag för både liner och de som badar. Linern i sig fästs därefter på en snäpp-in-list, vilken underlättar framtida underhåll och eventuella byten.

Precis som namnet antyder får du med Thermoflexpoolen en flexibel och hållfast pool med den bästa isolering du kan få för pengarna. Under Pris, tillbehör och tillval kan du se pris på några av de standardmodeller vi erbjuder, vad du får på köpet och vad du kan välja till. Vårt Galleri innehåller miljöbilder att inspireras av. Har du ytterligare frågor kan du nå oss via vårt Kontaktsida.